Európai Uniós tisztviselői karrierprogram indul

A program igazi mérföldkő az európai uniós karrierre készülők támogatásában, hiszen egyszerre kínálja az elméleti ismeretek elmélyítését és a gyakorlat első kézből, szakemberek útján történő átadását.

Forrás: NKE Sajtó2020. 03. 31. 13:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2020 szeptemberében a Nemzeti Közszolgálati Egyetem az Igazságügyi Minisztériummal együttműködésben képzést indít azzal a céllal, hogy növelje az európai uniós intézményeknél sikeresen pályázó és elhelyezkedő, megfelelő szakpolitikai ismeretekkel rendelkező magyar szakemberek számát. A Nemzetek Európája Karrierprogram keretében megvalósuló képzésre június 1-ig lehet jelentkezni.

A karrierprogram információnyújtással és szakmai képzéssel segíti és támogatja, hogy minél többen tudjanak megfelelni az Európai Személyzeti Hivatal nyílt versenyvizsga követelményeinek. A résztvevők számára a sikeres versenyvizsga egy élethosszig tartó, biztos karrierutat jelenthet az Európai Unió intézményeiben.

Prőhle Gergely, a program igazgatója, a Stratégiai Tanulmányok Intézetének vezetője elmondta, hogy a Karrierprogram egy legalább másfél évtizedes hiányt pótol az uniós karrierépítést célzó képzés megteremtésével. Fontos cél, hogy minél több olyan magyar szakember vegyen részt az EU intézményeinek munkájában, aki a hazai körülmények ismerete mellett képes a közös európai célok érdekében is tevékenykedni. A program egyúttal azok számára is nélkülözhetetlen ismereteket nyújt, akik európai uniós fókusszal a hazai államigazgatásban dolgoznak.

A program igazi mérföldkő az európai uniós karrierre készülők támogatásában, hiszen egyszerre kínálja az elméleti ismeretek elmélyítését és a gyakorlat első kézből, szakemberek útján történő átadását. A programban a szakismereti tárgyak mellett a készségfejlesztés és a szakirányú nyelvismeret fejlesztése áll a középpontban. A képzés időtartama 6 hónap, az órarend figyelembe veszi a munka mellett tanulni vágyók lehetőségeit. A képzésben való részvétel térítési díjmentes, a tananyag ingyen hozzáférhető. A féléves képzésre 2020. június 1-ig lehet pályázni.

További információ a programról ide kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.