Európának a munkahelyek megvédésére kell koncentrálnia

Fel kellene oldania az Európai Uniónak az év végéig a beruházások állami támogatására vonatkozó korlátozásokat, mert csak befektetésekkel lehet új munkahelyeket teremteni – közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán a visegrádi négyek (Szlovákia, Csehország, Lengyelország és Magyarország) és az észak-balti nyolcak (Svédország, Finnország, Norvégia, Izland, Dánia, Észtország, Lettország, Litvánia) online konferenciája után.

Forrás: MTI2020. 06. 03. 14:24
null
Fotó: BORSOS MATYAS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter emlékeztetett, hogy az Európai Unió 800 ezer euróig (mintegy 277 millió forintig) engedi a beruházások állami támogatását. A magyar kormány ezt kihasználta, és 806 magyar vállalatot támogatott 170 milliárd forinttal azért, hogy megvédhessék a munkahelyeket – emelte ki.

Szerinte az európai országoknak a munkahelyek megvédésére és az új munkahelyek létrehozására kell koncentrálniuk, ezért a 800 ezer eurós határt el kellene törölni, és engedélyezni kellene, hogy az év végéig a tagállamok saját költségvetési forrásaikból korlátozás nélkül támogathassanak beruházásokat.

A miniszter azt mondta, hogy az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközök beszerzésekor az országok kiszolgáltatottak voltak, és mindenki Kínában állt sorba. A tárgyaláson ezért arra kérte a részt vevő országok külügyminisztereit, hogy a Kínával kapcsolatos európai politikában ezt vegyék figyelembe. Az együttműködésnek praktikusnak, kölcsönösnek kell lennie, a kettős mércét el kell kerülni, hogy ne alakuljon ki olyan helyzet, amelyben a nagy országok az együttműködés haszonélvezői, a kis országok pedig fizetik az árát – hangsúlyozta.

Beszélt arról is: több európai ország kormánya álhíreket, hazugságokat terjesztett Magyarországról, miszerint nem ülésezik a parlament, és a kormány nem nyilvánítja majd befejezettnek a veszélyhelyzetet, és így örökre rendeletekkel fog kormányozni. Ezek nem igazak, mert a kormány benyújtotta a felhatalmazást visszaadó törvényjavaslatot a parlamentnek – jelentette ki.

Szijjártó Péter kijelentette: a kormányt nem érdekli, hogyan vélekednek róla külföldön, a politikát a magyar emberek véleménye és elvárása alapján alakítják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.