Ezermilliárd jut öt év alatt a közútprogramra

A magyarországi útprogram következő öt évben várható finanszírozásának részleteit tartalmazó határozat jelent meg a napokban a Magyar Közlönyben.

Munkatársunktól
2019. 04. 07. 16:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarországi útprogram következő öt évben várható finanszírozásának részleteit tartalmazó határozat jelent meg a napokban a Magyar Közlönyben. A dokumentum szerint a kormány 2024-ig összességében 980 milliárd forintot fordít útépítésre. Az indoklás szerint a kormány ezzel Magyarország rövid és középtávú közúti infrastruktúra-fejlesztéseinek finanszírozását oldja meg.

A határozat értelmében az innovációs miniszter feladata, hogy gondoskodjon a program megvalósításához szükséges európai uniós források folyamatos biztosításáról.

Ugyancsak a tárcavezető, Palkovics László felelőssége, hogy minden év június 30-ig részletes jelentést készítsen az útprogram időarányos megvalósulásáról. A határozat szerint az előttünk álló öt évben a következő összegek állnak rendelkezésre milliárd forintban: 2020-ra 320, 2021-re 332, 2022-re 206, 2023-ra 82 és 2024-re 40.

A kormány meghirdetett célja, hogy a hazai gyorsforgalmi úthálózat 2022-re érje el a megyeközpontokat és a határátkelőket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.