Februárban kilencven százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma

A szállodákban, motelekben az év első két hónapjában, jellemzően még mindig a belföldi vendégek töltöttek el több éjszakát, a külföldiek aránya minimális

MTI
2021. 04. 07. 11:02
null
20210125 Szolnok A Garden Hotel csak üzleti vendégeket fogadhat ezekben a hetekben. Képen: Rúder Ramóna recepciós. Fotó: Mészáros János MJ Új Néplap Fotó: Mészáros János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beutazási korlátozások, illetve a kereskedelmi szálláshelyekre vonatkozó járványvédelmi intézkedések hatására a belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma 85,7 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához képest februárban. A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 93,5 százalékkal csökkent. Az összes vendégéjszaka 89,7 százalékkal volt kevesebb a tavaly februárinál, amelyek 67,9 százalékát a belföldi vendégek töltötték el – közölte szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A szállodák meghatározott ideig csak üzleti vendégeket fogadhattak
Fotó: Új Néplap/Mészáros János

Februárban összesen 181 ezer vendégéjszakát regisztráltak a szálláshelyek, ebből 123 ezret a belföldiek, 58 ezret a külföldiek töltöttek el.

Tavaly november 10. óta a koronavírus-járvány megfékezésére irányuló védelmi intézkedések értelmében a kereskedelmi szálláshelyek turistákat nem, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkező vendégeket fogadhattak.

A kereskedelmi szálláshelyek folyó áron számolt 3,497 milliárd forint összes bruttó árbevétele 89,6 százalékkal volt kevesebb a tavaly februárinál. Az 1,962 milliárd forint februári szállásdíj-bevétel 89,0 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál, a vendéglátásból származó bevételek hasonló mértékben, 89,5 százalékkal 1,021 milliárd forintra estek vissza.

Az év első két hónapjában 89,7 százalékkal kevesebb vendégéjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken, a külföldiek által eltöltött éjszakák száma 93,5 százalékkal, a belföldi vendégeké 85,6 százalékkal csökkent.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.