Fegyelmezett fenevadak Kecskemétről

Magyar Nemzet
2019. 10. 15. 15:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában a közelmúltban gördültek le a gyártószalagról az első Mercedes-AMG Performance jelű autók. Az AMG a Mercedes szótárában a tuningolt, azaz különlegesen nagy teljesítményű járműveket jelöli. Mindhárom Mercedes-AMG Performance-modell kizárólag Kecskeméten készül – közölte a gyár a Magyar Nemzettel.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. gyártásban részt vevő munkatársait hónapokon keresztül képezték az AMG-modelleknél alkalmazott egyedi munkafolyamatokra, az összeszerelő üzemben található tanulószigeteken. Az AMG-modellek különleges formájú karosszériájának – mint például a szélesebb első sárvédő – előállítása és felszerelése kimondottan nagy szakmai hozzáértést igényel mind a prés-, mind a karosszériaüzemben. A felületkezelő üzemben pedig az új, innovatív fényezőrendszer további, különleges színek alkalmazására biztosít lehetőséget. Mindez új kihívást jelent a munkatársaknak, ugyanis számos új, különleges alkatrész is helyet kapott ezeken a modelleken.

A Mercedes-AMG-modellek összértékesítése hazánkban 2019 első félévében több mint duplájára nőtt 2018 azonos időszakához képest. Ebben szerepet játszott az is, hogy az érdeklődőket már két hazai Mercedes-AMG Performance Center várja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.