Felhalmozta a gyógyszereket a magyar lakosság márciusban

Bespájzolt gyógyszerből a lakosság márciusban, mintegy 60 milliárd forintért váltottak ki vényköteles gyógyszert – írja szerdai kiadásában a Világgazdaság, hozzátéve, hogy sokan a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása miatt bevezetett korlátozó intézkedések hatására váltottak ki egyszerre többhavi gyógyszert.

Forrás: MTI2020. 05. 13. 10:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt másfél évben a havi átlagos forgalom 45 milliárd forint körül volt a Benu Magyarország Zrt. és a Hiflylabs Zrt. adatai szerint – olvasható a lapban.

A márciusi forgalom 30,5 százalékkal haladta meg a februárit, és még nagyobb mértékben az előző év azonos időszakáét. Kimagaslóan nőtt a fájdalom- és a lázcsillapítók, valamint a vitaminok forgalma.

Már látszik, hogy áprilisra visszaállt a korábban megszokott havi gyógyszerköltés, ami alátámasztja, hogy sokan több hónapra előre vásároltak gyógyszereket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.