Felkészültek a szezonra a Tourinform irodák

Egységes arculattal, megújult belsőépítészeti infrastruktúrával hívják fel magukra a figyelmet, illetve új szolgáltatásokkal, családbarát vendégtérrel, helyi termékkínálattal is bővítik szolgáltatásaikat az idei újrakezdésre váró Tourinform-irodák. A Magyar Turisztikai Ügynökség 450 millió forintos pályázatán 22 Tourinform-iroda nyert el átlagosan húszmillió forint támogatást.

2021. 04. 16. 7:28
null
Keszthely, 2020. június 10. A felújított keszthelyi Tourinform iroda az átadás napján, 2020. június 10-én. A 100 magyarországi Tourinform iroda megújítására tavaly meghirdetett, egymilliárd forintos fejlesztési program keretében még ebben az évben további 25 irodát újítanak fel, jövőre pedig több tucatnyi iroda kap fejlesztési támogatást. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A március végén befejeződött pályázati ciklus során új állomásához érkezett a 110 egységből álló magyarországi Tourinform-irodahálózat.

Az idei szezonkezdetre várnak a badacsonytomaji, békéscsabai, bükfürdői, ceglédi, debreceni, gyulai, harkányi, hévízi, hortobágyi, kaposvári, kecskeméti, mohácsi, ópusztaszeri, ráckevei, sárvári, székesfehérvári, szombathelyi, tiszafüredi, váci, zalaegerszegi, zamárdi és az állatpark bejárata közelében felállított konténerirodába költözött nyíregyháza-sóstógyógyfürdői Tourinformok, amelyekről a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) azt közölte:

széles körű szolgáltatásbővítéssel, minőségibb vendégélmények ígéretével is segítik a belföldi szezon alakulását.

Az irodákban többek között túrakerékpárok, ­e-rollerek, nordic walking botok is kölcsönözhetők, és van, ahol csomagmegőrző, gyereksarok, továbbá széles helyi termékkínálat várja a látogatókat.

A felújított keszthelyi Tourinform iroda az átadás napján, 2020. június 10-én. A 100 magyarországi Tourinform iroda megújítására egymilliárd forintos fejlesztési programot hirdettek 2019-ben Fotó: MTI/Vasvári Tamás

– Az MTÜ megközelítőleg 25 millió forintos támogatásából kicseréltük az irodabútorokat, e-rollereket vásároltunk, gyereksarkot, ingyenes olvasó- és könyvcserepontot alakítottunk ki, emellett új szolgáltatásként csomagolt, tartósított helyi termékeket is kínálunk a vendégeinknek – jelezte lapunknak Pálffy Tamás, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A gyógyfürdővárostól északra fekvő Sárvár Tourinform-irodájában a vendégtér átalakítására ugyancsak 25 millió forintot kötöttek, és beruháztak arra, hogy e-roller- és kerékpártúrákat tudjanak ajánlani a város vendégeinek.

Nemcsak az információ­éhes turistákat, hanem a velük érkező házi kedvenceiket is kényeztetik a ráckevei iroda állatbarát munkatársai, akik kutyatállal, -takaróval is felkészültek. – Ráckeve harminc négyzetméteres információs pontjának komfortosítására 19 millió forintot fordítottunk: megújult az iroda padozata, mennyezete, világítása és bútorzata. Emellett akadálymentesítésre is futotta az MTÜ-támogatásból – tudtuk meg Borbély Kállai Melinda irodavezetőtől.

Korszerű szolgáltatások, bérelhető járművek, helyi termékek szerepelnek a kínálatban MTI/Vasvári Tamás

Gyulán is kicserélték a bútorzatot, emellett másoló- és nyomtatórendszert is telepítettek a 24 millió forintos pályázati forrásból. Mint Komoróczki Aliztól, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, ezenkívül jutott a támogatási forrásból pihenő- és gyermekjátszósarok, valamint csomagmegőrző kialakítására is.

Kiköltöznek a patinás sóstói víztoronyból és a nyírségi megyeszékhely egyik büszkesége, a látogatók ezreit vonzó nyíregyházi állatpark mellett vernek sátrat, pontosabban állítanak fel egy 12 négyzetméteres konténerirodát a sóstógyógyfürdői tourinformosok – jelezte a Magyar Nemzetnek Furkóné Szabó Marianna, és elmondta, hogy a sikeres pályázat eredményeként együttesen 24,5 millió forintot költhetnek a május elejétől szeptember végéig nyitva tartó új munkahelyükre. A költözés indítékát firtató kérdésünkre a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott: ott közelebb lesznek a térség, de talán nem túlzás, hogy inkább Kelet-Magyarország egyik legfelkapottabb turisztikai célpontjához. – Az állatparknak 2019-ben 600 ezer, a járvány sújtotta 2020-ban 400 ezer látogatója volt – jelezte az ügyvezető.

Korszerű fogadószobák

A turizmus újraindításában kiemelt szerepe van az évi 1,8 millió megkeresést regisztráló Tourinform-irodahálózatnak, amelynek egységeit az adott települések és térségek fogadószobái­ként is számontartják. Az első iroda a fővárosi Sütő utcában nyílt meg 1986-ban, amit 1999-ben Ópusztaszeren a hálózat századik, 2006 szeptemberé­ben pedig a 150. egységének megnyitása követett. Mivel a Tourinform-irodák ismerik legjobban hazánk utazási kínálatát, rendkívül jelentős szerepük van a desztinációs élménylánc építésében.

Tokaji túrák, kalauzzal

Megjelent a Tokaj-kalauz eddigi legátfogóbb, negyedik kiadása; a kétnyelvű kötet a teljesség igényével mutatja be a történelmi borvidék látnivalóit és programjait a legizgalmasabbnak értékelt pincéktől a helyi gasztronómián, rendezvényeken és a legszebb kirándulóhelyeken át a legjobbnak ítélt szálláshelyekig – közölte a távirati irodával Ripka Gergely szerző. A 2014 óta frissülő, független kalauz a borvidék mindenkori pillanatképét igyekszik rögzíteni, benne a régió sokszínű látnivalóival, ügyelve arra, hogy ne csak a borkedvelők kapjanak hasznos útmutatást a környékről. A kötet a Bodroghoz és a Tiszához köthető programokat és látnivalókat is ajánl, a kirándulni vágyók pedig a tíz legszebb kilátással rendelkező történelmi dűlőn túl a Zemplén várai és természeti csodái közül válogathatnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.