Felmentették a korrupciós vádak alól Nagy Péter Tamás volt agrárállamtitkárt

A vádhatóság azt állította, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikusa a mezőgazdasági minisztérium főtitkárával, Virgil Gamannal együtt 40 ezer euró (12,8 millió forint) csúszópénzt kért és kapott a Romexpo kiállítási komplexum vezetőitől a 2014 őszén megrendezett Indagra mezőgazdasági vásár szervezési jogának odaítéléséért.

Forrás: MTI2019. 11. 19. 12:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ítéletnek a romániai bíróságok portálján megjelent kivonata szerint a törvényszék a korrupcióellenes romániai ügyészség (DNA) által összeállított vádirat mindhárom vádlottját valamennyi vádpont alól felmentette, vagyonuk zárlatát feloldotta.

A vádhatóság azt állította, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) politikusa a minisztérium főtitkárával, Virgil Gamannal együtt 40 ezer euró (12,8 millió forint) csúszópénzt kért és kapott a Romexpo kiállítási komplexum vezetőitől a 2014 őszén megrendezett Indagra mezőgazdasági vásár szervezési jogának odaítéléséért.

Nagy Péter Tamás 2014 márciusa és decembere között töltött be államtitkári tisztséget a Ponta-kormány mezőgazdasági minisztériumában. Azt követően mondott le tisztségéről, hogy 2014 decemberében az RMDSZ kilépett a kormányból. A DNA 2015. január 9-én letartóztatta, és vagyonát zárolta. Az ugyanabban a hónapban benyújtott vádiratban befolyással való üzérkedéssel, csúszópénz elfogadásával, pénzmosásra és magánokirat-hamisításra való felbujtással vádolta meg a vádhatóság. A volt államtitkár három hónapot töltött előzetes letartóztatásban és házi őrizetben.

Az elsőfokú ítélet ellen a hivatalos közleményben történő megjelenést követő tíz napban lehet fellebbezést benyújtani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.