Félrevezető hírek, ezúttal a turizmus fejlesztését támadják

Akik a beruházásokat támadják, az érintett 11 települést, több száz munkahelyet és a térség turizmusát támadják.

Magyar Nemzet
2021. 03. 26. 11:30
null
Harmincezer, jórészt vidéki szállodai szoba újul meg Fotó: MTI Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ahogyan azt március elején Varga Mihály bejelentette, a járvány utáni újraindulást segítve 8 milliárd forintnyi turisztikai beruházás valósul meg Pest megyében a kormány 4,3 milliárd forintos támogatásával: 8 új panzió építése kezdődik meg és 9 szállodában indulnak fejlesztések. Egyes portálok ma reggeli írásaikban mégis kifogásolták az induló beruházásokat” – írta a Pénzügyminiszter a közösségi oldalán.

Nézzük a tényeket!

  • A pályázat a járvány miatt veszteségeket elszenvedő hazai turizmust támogatja.
  • A beruházásokkal összesen négyszáztíz szállodai szobát újítanak fel, kilencven új szállodai- és százharminc új panziószoba jön létre, jelentősen javítva ezzel a szálláshelykínálatot a térségben. A beruházások több száz munkahelyet védenek meg és hoznak létre a kivitelező cégeknél és a felújított szálláshelyeknél.
  • Pest megye az uniós előírások miatt lényegesen kevesebb fejlesztési forráshoz jut, a kormány ezért indított célzottan olyan pályázatot, amely a térség beruházásait segíti.
  • A beérkezett pályázatok értékelését Pest Megye Önkormányzata és a Pénzügyminisztérium egymástól függetlenül, az előírásoknak megfelelően végzik, a döntésben részt vesz a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Államkincstár is.
  • A pályázat nélkül ezek a fejlesztések nem tudnának megvalósulni, így akik ezeket a beruházásokat támadják, az érintett 11 települést, több száz munkahelyet és a térség turizmusát támadják.
  • A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.