Felszámolják a sikeres autómegosztót

Magyar Nemzet
2019. 12. 05. 14:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felszámolják az elmúlt évek egyik legsikeresebbnek beharangozott magyar startupját, a BeeRidest. A cég a közép-európai régió első reptéri közösségi autómegosztójaként indult, ami kényelmes, olcsó és egyszerű autóhasználatot kínált a bérlőknek és pénzkereseti lehetőséget az autótulajdonosoknak. A modell lényege, hogy ha valaki külföldre utazik repülővel, akkor autóját (ami addig kihasználatlanul állna a reptéri parkolóban valamemennyi parkolási díjért) bérbe adhatja azoknak a turistáknak, akik az országba érkeznek, és olcsó autóbérlési lehetőséget keresnek. A bérleti díjon a BeeRides és az autó tulajdonosa osztoznak. A céget 2015-ben indította Bősze Botond három társával, hazai és nemzetközi startupversenyeken is sikerrel szerepeltek. Később több körben vontak be tőkét: a Conor Seed Capital, az iEurope Capital és a BW-Invest, majd 2018 elején az Innogy Innovation Hub, egy patinás német kockázatitőke-alap vezetésével szerzett újabb tőkét a társaság. Ekkorra már összesen 1,4 millió euró pénzügyi befektetés érkezett a cégbe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.