Fenntartható mintaházak épülnek Szentendrén

Magyar Nemzet
2019. 07. 01. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdték a jövő építészeti megoldásait szemléltető házak felépítését a Solar Decathlon Europe 2019 nemzetközi innovációs versenyen részt vevő egyetemi csapatok Szentendrén, a szoláris faluban – közölte a múlt hét végén az Innovációs és Technológiai Minisztérium. iparági stratégiáért felelős helyettes államtitkár kiemelte, a kormány hárommilliárd forinttal támogatja a világhírű rendezvénysorozat szervezését, amely először látogat a kelet-közép-európai régióba.

Az egyetemistáknak szóló nemzetközi építészeti verseny küldetése, hogy a felépített mintaházakon keresztül bemutassa és népszerűsítse a fenntartható energiahasznosítással összefüggő építészeti megoldásokat, növelje a zöldtechnológiák társadalmi és piaci támogatottságát és szélesebb körben felhívja a figyelmet a megújuló energiák, az energiahatékony szerkezetek lakossági hasznára. Az idei verseny fő témája az épületfelújítás.

A verseny rendezési jogát az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs (ÉMI) Nonprofit Kft. nyerte el Szentendre városával és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME) partnerségben. Magyarországot önálló csapatként a BME Koeb elnevezésű csapata, konzorciumban pedig a Miskolci és a Pécsi Egyetem képviseli. Rajtuk kívül, önálló csapatként vagy egyetemi konzorciumi összefogásban algériai, belga, francia, holland, spanyol és thaiföldi egyetemek hallgatói méretnek meg a verseny tíz kategóriájában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.