Fidesz: A bankszövetség tájékoztasson az adategyeztetés szükségességéről!

A Fidesz felszólította a Magyar Bankszövetséget, hogy tájékoztassa a lakosságot a banki adategyeztetés szükségességéről.

Forrás: MTI2019. 06. 13. 15:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bánki Erik, a kormánypárt országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy információik szerint sok magánszemély és cégvezető nem tudja, hogy június 26-áig egy európai uniós jogszabály miatt adategyeztetést kell végezni a bankoknál annak érdekében, hogy a számlák forgalma később is zavartalan legyen.

Erre a terrorizmus finanszírozásának megakadályozása érdekében van szükség, de ha nem történik meg, akkor a tulajdonosok átmenetileg nem férnek majd hozzá a bankszámlájukhoz és nem tudnak tranzakciókat indítani – hívta fel rá a figyelmet.

Kiemelte, két év állt rendelkezésre az adategyeztetés elvégzésére, de úgy látják, hogy eddig nem volt megfelelő a tájékoztatás.

Mivel nem szeretnék, hogy több száz ezer embert hátrány érjen az adategyeztetés hiánya miatt, a politikus felszólította a bankszövetséget, a következő majdnem két hétben mindent tegyen meg annak érdekében, hogy a lehető legtöbb magánszemély és cégvezető el tudja végezni az adategyeztetést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.