Fidesz: A szocialisták kormányzásuk alatt a csőd szélére juttatták a MÁV-ot

28 milliárdról 300 milliárdra növelték az adósságállományát, vasúti vonalakat zártak be, fejlesztések nem voltak, a vasutat hagyták lepusztulni.

2019. 09. 24. 17:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szocialisták kormányzásuk alatt totálisan tönkretették és a csőd szélére juttatták a MÁV-ot – közölte a Fidesz kedden az MTI-vel.

A nagyobbik kormánypárt az MSZP keddi sajtótájékoztatójára reagált, amelyen Komjáthi Imre, az ellenzéki párt alelnöke és Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő lemondásra szólította fel Homolya Róbertet, a MÁV elnök-vezérigazgatóját, arra hivatkozva, hogy a munkaerőhiány miatt jegypénztárak zárnak be és nem indulnak el vonatok.

A Fidesz azt írta, a szocialistákat csak a kampány, és nem a MÁV érdekli. Kormányzásuk alatt ugyanis totálisan tönkretették, a csőd szélére juttatták a vállalatot: 28 milliárdról 300 milliárdra növelték az adósságállományát, vasúti vonalakat zártak be, fejlesztések nem voltak, a vasutat hagyták lepusztulni – tették hozzá.

Közölték, a mostani kormány ezzel szemben 1700 milliárd forintot fordít vasúti fejlesztésre a következő években, egyre több vonalon jár új vonat, egyre több a gyorsvasút, zajlanak a pálya- és pályaudvar-felújítások. A bérmegállapodásnak megfelelően pedig a vasúti dolgozók esetében eddig több mint 30 százalékos bérfejlesztés történt, és az egyeztetések a jövőben is folytatódnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.