Figyelem! Ma igényelhető utoljára az állami bértámogatás

Újabb munkahelyvédelmi intézkedések várhatók, de a kormány szerint a ma lejárótámogatásra már nincs szükség.

Magyar Nemzet
2020. 08. 31. 10:59
null
A legtöbb cég visszaállt a teljes munkaidős foglalkoztatásra Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma lehet utoljára igényelni a munkahelyvédelmi bértámogatást. Azok a munkaadók és munkavállalók, akik még a mai nap folyamán nyújtják be az igényüket a részmunkaidős foglalkoztatáshoz kapcsolódó állami bértámogatásra, legkésőbb év végéig élhetnek a lehetőséggel.

A kormány korábban azt közölte, a gazdaság védelme és újraindítása során a munkahelyek megerősítésére és új munkahelyek teremtésére helyezik a hangsúlyt, a bértámogatási programok meghosszabbítását azonban nem tervezik. Az állami segítség több mint 225 ezer munkavállaló nettó keresetéhez járult hozzá, ezzel segítve munkahelye megtartását is.

A legtöbb cég visszaállt a teljes munkaidős foglalkoztatásra
Fotó: Mirkó István

Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke arról beszélt, hogy

a vállalatok döntő többsége visszaállt a teljes munkaidős foglalkoztatásra, így valójában kevésbé szükséges a részmunkaidő bevezetéséhez kapcsolódó bértámogatás, a járvány és a munkanélküliségi adatok indokolttá teszik ugyanakkor az állami segítségnyújtás fenntartását bizonyos ágazatokban.

Korábban megírtuk, hogy ősszel újabb munkahelyvédelmi támogatásokról dönthet a kormány, az Országgyűlés pedig a Munka törvénykönyv módosításával egyebek mellett az otthoni munkavégzéshez kapcsolódó szabályozás megújításáról is határoz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.