Figyelmeztet a MÁV: Vegyék vissza a maszkot az utasok!

A nagy melegben romlott a maszkviselési fegyelem – figyelmezteti a felelőtlen utasokat a MÁV.

Magyar Nemzet
2020. 08. 20. 9:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményben hívta fel a vonaton közlekedők figyelmét a vasúttársaság, hogy viseljenek maszkot a szerelvényeken, és továbbra is tartsák be a kötelező egészségvédelmi rendelkezéseket.

Védőmaszkot viselő nő a könyökével nyitja ki egy vonat ajtaját a koronavírus-járvány terjedése miatt (képünk illusztráció)
Fotó: MTI/EPA/EFE/Mariscal

A maszkhasználati kötelezettségre az állomásokon és a fedélzeten hangos, valamint szöveges utastájékoztató eszközök, a vonatok ajtaján pedig figyelmeztető táblák hívják fel az utasok figyelmét – közölte a MÁV.

Emlékeztetnek: a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében a tömegközlekedési eszközökön, így a vonatokon is kötelező a száj és az orr eltakarása.

A városi közlekedésben sem szállhatunk fel a járatokra szájmaszk nélkül
Fotó: Kurucz Árpád

Amennyiben az utason nincs maszk,

a jegyvizsgáló megkéri, hogy takarja el a száját és az orrát.

A vonattal utazók általában együttműködők, van náluk maszk, és kérésre fel is veszik – fűzte hozzá a vasútvállalat.

Ahogy az sokfelé, sokak számára is tapasztalható, a nyári, meleg időszakban romlott a maszkhordási fegyelem, ezért a MÁV szúrópróbaszerű ellenőrzéseket hajt végre a főszezonban, amikor a legtöbben szállnak vonatra. Az elmúlt három hét alatt a Készenléti Rendőrséggel, a polgárőrséggel és a vagyonőrökkel közösen több mint kétezer vonaton tartottak ellenőrzéseket, amelynek során figyelmeztették a maszk nélkül utazókat.

Érintés. Az utas itt is jobban járna, ha gondolna a vírusveszélyre
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A fertőzésveszély elkerülésére a járművezetők és jegyvizsgálók ugyancsak maszkban, kesztyűben dolgoznak a járatokon, a kötelezően viselendő eszközöket a vasúttársaság folyamatosan biztosítja számukra – emelte ki az állami utaztató cég.

Fotó: MÁV

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.