Foglalkoztatást ösztönző program indul

Magyar Nemzet
2020. 02. 04. 7:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Programot indít az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a foglalkoztatás ösztönzésére az országos átlagnál magasabb munkanélküliségi rátájú régiókban – jelentette be tegnap Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.

A távirati iroda azt közölte: az a kis- és középvállalkozás nyújthat be támogatási kérelmet, amely vállalja, hogy az észak-alföldi, az észak-magyarországi, a dél-dunántúli vagy a dél-alföldi régióban működő vagy újonnan létrehozott telephelyen legalább három fővel növeli a foglalkoztatottak számát úgy, hogy az előző tizenkét hónap átlagos létszámához képest emelkedjen a foglalkoztatottak száma az érintett létesítményben és a vállalkozásnál egy­aránt. A programra 12 milliárd forint áll rendelkezésre.

A támogatás mértéke két teljes évi bérköltség hetven százaléka kisvállalkozásoknak és hatvan százaléka közepes vállalkozásoknak. Fontos feltétel, hogy a támogatást igénylő vállalkozásnak a támogatás révén létrejött új munkahelyeket legalább három évig fenn kell tartania. A pályázatban a foglalkoztatotti létszám bővítése részmunkaidőben foglalkoztatott munkavállalóval is teljesíthető.

Részmunkaidejű foglalkoztatásnál a foglalkoztatás időtartama nem lehet négy óránál kevesebb. A konstrukcióban olyan beruházást is támogathatnak, amely új létesítmény létrehozatalát vagy meglévő létesítmény kapacitásának és termékkínálatának bővítését eredményezi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.