Fogyasztóvédelmi egyesületek: A webáruházak túlnyomó része együttműködő

Az internetes kereskedő cégek túlnyomó része a tapasztalatok szerint együttműködő, de a fogyasztóknak is oda kell figyelniük vásárláskor – mondta a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének (FEOSZ) ügyvezető elnöke az M1 aktuális csatornán kedden.

Forrás: MTI2019. 07. 09. 14:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baranovszky György szerint a webáruházak nem csupán kötelezettségből működnek együtt a fogyasztóvédelemben érintett szervezetekkel, hanem azért, mert nekik is ez az érdekük.

A vállalkozók rendszerint nem szándékosan károsítják meg a fogyasztókat, de rengeteg előírásnak kell megfelelniük, ezért hibázhatnak – fogalmazott. Utóbbi lehetőségek közül kiemelte, hogy a kereskedők nem köthetnek ki az általános szerződési feltételekben a törvény szerinti 14 napnál rövidebb elállási időt.

Tapasztalatai alapján a csalók egyre jobban kiszorulnak az internetes kereskedelemből, de a korábbi visszajelzéseket, értékeléseket érdemes áttekinteni vásárlás előtt – hangsúlyozta.

Baranovszky György hozzátette, hogy vita esetén többek között a Gazdasági Versenyhivatal, a járási hivatalok és a békéltető testületek segíthetnek. Utóbbiak nyilvántartják azokat a vállalkozásokat is, akiktől nem ajánlott vásárolni – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.