Főleg a kamatdöntésre figyelnek a héten

Magyar Nemzet
2019. 03. 25. 12:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hét makronaptárának legfontosabb eseménye a jegybank kamatmeghatározó ülése lesz, de emellett munkaerőpiaci, kereseti statisztikák is megjelennek – áll a távirati iroda kitekintőjében.

Holnap tartja márciusi kamatmeg­határozó ülését a Magyar Nemzeti Bank. Elemzők nem várnak változást az irányadó kamatban, esetleg a monetáris politikai eszköztárban lehet óvatos módosítás. Az adószűrt maginfláció emelkedése a következő negyedévekben is folytatódhat, amelyet a monetáris tanács az inflációs cél fenntartható elérése szempontjából értékel. Ennek következtében az elkövetkező időszak beérkező adatai lesznek meghatározók. Jelezték: a monetáris tanács kiemelt figyelemmel kíséri a beér­kező makrogazdasági adatokat, és azok függvényében dönt a monetáris kondí­ciók alakításáról.

A foglalkoztatottság és a munkanélküliség gördülő negyedéves adatait csütörtökön közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az előző, 2018. november és 2019. január közötti időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma 170 ezer, a munkanélküliségi ráta 3,7 százalék volt. Pénteken az ipari termelői árak februári alakulását és a keresetek januári statisztikáját közli a KSH. Tavaly decemberben a bruttó átlagkereset 360 ezer forint volt, 10,2 százalékkal több, mint egy évvel korábban. 2018. január–decemberben a bruttó átlagkereset 329 900 forint, a nettó átlagkereset 219 400 forint volt, egyaránt 11,3 százalékkal nőtt az ­előző évihez viszonyítva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.