Folytatja működését a magyar utazási iroda

Megnyugtató hír érkezett a Thomas Cook brit utazási konszern múlt heti csődje miatt megingott leánycég, a Neckermann Magyarország jövőjéről. Bár a magyar vonal anyavállalata, az ausztriai érdekeltség is csődbe ment, ám a tulajdonos bizalmat szavazott a stabil pénzügyi lábakon álló itteni piacnak.

2019. 09. 30. 11:30
People use escalators next to a branch of Neckermann travel agency in Prague
Csehországi partner. A külföldi csődök nem érintik az itteni utazásszervező tevékenységét Fotó: David W Cerny Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közösségi oldalán adott friss tájékoztatást az egy hete csődöt jelentő brit turisztikai konszern, a Thomas Cook magyarországi leányvállalata. Békefi Veronika, a Neckermann Magyarország ügyvezetője azt írta, a cég szerdán tönkrement osztrák leányvállalatának tulajdonosa – aki a magyar vonalat is birtokolja – úgy határozott, hogy a hazánkban működő iroda folytatja tevékenységét. – A döntésben nagy szerepe volt annak, hogy a magyarországi Neckermann pénzügyi helyzete stabil, a cégen belül, valamint a partneri hálózatban rendelkezésre álló szakmai tudás, tapasztalat és lelkesedés komoly alapokat biztosít a működés folytatásához – fogalmazott az ügyvezető.

Elismerte ugyanakkor, hogy a magyar vállalkozást is érintik az osztrák anyavállalat és a csoport más külföldi tagjainak csődjei, nehézségei. Ezek váratlanul, egyik napról a másikra teremtettek új, a Neckermann Magyarország évtizedek óta zavartalan működésében soha nem tapasztalt helyzeteket, esetenként elháríthatatlan akadályokat. – Az a szándékunk, hogy a már meglévő foglalásokat a szerződések szerint, megfelelő színvonalon teljesítsük, illetve ahol ez rajtunk kívül álló okok miatt nem lehetséges, ott megtaláljuk a lehető legjobb egyedi megoldást – szögezte le a Neckermann ügyvezetője. Noha dolgoznak a megoldáson, de tapasztalják a partnerek, az utasok érthető aggodalmát. Békefi Veronika jelezte, hogy óriási mennyiségű megrendelt utazás körülményeit kell átvizsgálniuk, egyeztetések zajlanak, ami időbe telik, ezért kérik az ügyfelek türelmét.

Csehországi partner. A külföldi csődök nem érintik az itteni utazásszervező tevékenységét
Fotó: Reuters

Az iroda magyar turistái a múlt héten el tudtak repülni Antalyába. A saját charter járatukon történt meg az utazás, és a váratlan helyzet miatt, a 2019. szeptember 23-ai utazás zavartalan megvalósítása érdekében jónak és megnyugtatónak tartották a rendelkezésükre álló rövid idő miatt a „Sun & Fun”-t közreműködőként bevonni ennek a járatnak lebonyolításába – az eddig értékesített utak bonyolítása zajlik, de új foglalásokat egyelőre nem fogadnak. A csődbejelentések után több utassal, magyarokkal is előfordult, hogy a külföldi szállodában kérték tőlük a Thomas Cook-számlák kifizetését az ellehetetlenült anyacég helyett. A jelenleg utazó magyar ügyfelek költségviselésére az iroda biztosítója úgynevezett kötelezettségvállaló nyilatkozatot adott ki. Eszerint a Neckermann-utasok szállodai tartózkodásának költségeit és a hazautazások azon költségeit, melyeket az osztrák anyacég csődhelyzete miatt még nem egyenlítettek ki vagy amelyeknek kiegyenlítését a külföldi partnerek bizonytalannak tartják, a biztosító megtéríti a külföldi szolgáltatónak, például a hotelnek.

Úgy tűnik, nincs okuk pánikra azoknak, akik már befizették az útjukat, mivel az iroda azt is jelezte, hogy folyamatosan kapcsolatban vannak az utazásközvetítő partnerek segítségével azokkal az utasokkal, akiknek a szerződése a Thomas Cook Austria csődhelyzete miatt nem, esetleg csak bizonyos módosítással teljesíthető. – Valamennyi ügyfelünk, akinek az utazását a Thomas Cook Austriánál felmerült nehézségek miatt nem tudjuk teljesíteni, a befizetett részvételi díját vissza fogja kapni, anyagi kár senkit nem ér – hangsúlyozta a Neckermann Magyarország ügyvezetője, együttműködést kérve az érintettektől.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.