„Folytatni fogjuk az országépítő munkát”

A magyaroknak a turizmus a hazaszeretet kifejezésének egyik formája – jelentette ki Orbán Viktor tegnap a Várkert Bazárban, a Magyar Turisztikai Ügynökség rendezésében tartott turizmus konferencián.

Magyar Nemzet
2019. 10. 29. 12:46
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyaroknak a turizmus a hazaszeretet kifejezésének egyik formája – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök tegnap a Várkert Bazárban, a Magyar Turisztikai Ügynökség rendezésében tartott Turizmus Summit 2019 konferencián. – Büszkék vagyunk az országunkra, körülvesz a történelem, benne élünk, és életünk a fantasztikus magyar kultúra és műveltség folytatása is egyben – fogalmazott a kormányfő a távirati iroda beszámolója szerint. – Minél jobban szeretjük a hazánkat, a világ is annál kíváncsibb lesz ránk – mondta, jelezve, hogy a turizmus világméretű növekedése folytatódik, és az utazási szokások változása – a városlátogató turizmus erősödése – kedvez Magyarországnak. Éppen ezért 2010 óta megkétszereződött a Magyarországra érkező vendégek és a vendégéjszakák száma is.

Orbán Viktor további jó hírnek nevezte, hogy csökkennek a távolsági utazások költségei, Ázsiából egyre nagyobb a kereslet Európa iránt. Ebben a versenyben Magyarország pozíciója kiváló, ami – a kormányfő szavai szerint – mások mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek, valamint Matolcsy György jegybankelnöknek köszönhető, mert a keleti nyitás politikájának ők voltak az „atyamesterei”.

Orbán Viktor jelezte, öt év alatt 86-ról 147-re emelkedett a Budapestről légi járattal közvetlenül elérhető városok száma. Ezt szerinte folytatni kell. A gazdasági, diplomáciai kapcsolatok erősödnek keleti irányban, Magyarország kifejezetten ajánlott, baráti célországgá vált. Ráadásul ebben a relációban a közbiztonság szerepe kiemelkedő, amiben Magyarország átlag feletti teljesítményt nyújt. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a fényes eredményeket hozó gazdaságpolitikai újítások maradnak: az arányos, egykulcsos adórendszer, a családi adókedvezmény – sőt ezt fejleszteni szeretnék –, valamint a Szép-kártya is.

Célul tűzte ki, hogy Magyarországot sport-, gasztro- és konferenciaturizmus-központtá bővítsék. – Budapest tekintetében most látok némi elbizonytalanodást, de akárhogy is lesz, országos léptékben nem fogunk visszafordulni, és az országépítő munkát folytatni fogjuk – hangsúlyozta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy turisztikai teljesítményünkkel már ott lihegünk Prága és Csehország tarkójánál, őket hamarosan behozzuk. – Érdemes új cél után nézni: ideje megkezdeni Ausztria és Bécs ostromát – fogalmazott Orbán Viktor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.