Gigabírság miatt bírósághoz fordul a távközlési cég

Megtévesztő kereskedelmi gyakorlat miatt szabott ki 1,8 milliárd forintos bírságot a Telenor Magyarország Zrt.-re a Gazdasági Versenyhivatal.

Magyar Nemzet
2019. 12. 21. 10:24
Telenor telephone and internet company
DENMARK_TELENOR Fotó: Francis Joseph Dean
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtévesztő kereskedelmi gyakorlat miatt szabott ki 1,8 milliárd forintos bírságot a Telenor Magyarország Zrt.-re a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A távközlési cég vitatja a döntést, a bírság összegét súlyosan aránytalannak véli, ezért bírósághoz fordul – számolt be róla a távirati iroda.

A GVH közleménye szerint a Telenor jogsértést követett el és tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósított meg a fogyasztókkal szemben 2016 és 2017 között, amikor Telenor Blue tarifacsomagjában a lakosságnak esetenként 0 forintért kínált készülékeket. A cég ugyanis a csomagot népszerűsítő kommunikációban nem tájékoztatta a fogyasztókat arról, hogy ha készülékvásárlási lehetőséggel is élnek, akkor számukra az előfizetői díj magasabbá válik, mint ha kizárólag előfizetésre vonatkozó szerződést kötnek ugyanakkora hűségidő vállalása mellett.

Így a fogyasztóknak többletköltségük keletkezett a készülékvásárlással. A fogyasztók így a döntésük előtt nem szerezhettek tudomást arról, hogy készülék vásárlásával magasabb előfizetési díj terheli majd őket a teljes, 24 hónapos elköteleződési időtartam alatt, és így nem tudtak élni azzal a lehetőséggel sem, hogy egy máshol, olcsóbban vett készülék mellé vásárolják meg ugyanazt az előfizetést olcsóbban a Telenortól.

A Telenor az MTI-vel azt közölte: álláspontja szerint a reklámkampányban nagy összegű ártámogatást adott a fogyasztóknak, így a GVH olyan gyakorlatot kifogásol, ami az ügyfelek döntő többségének biztosan kedvező volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.