GVH: Szakmai műhely a tisztességtelen gyakorlat ellen

A versenykorlátozó magatartást tiltó jogszabály mentén korszerű javaslatokat dolgoz ki a testület.

Magyar Nemzet
2020. 09. 26. 9:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gazdaságfejlesztési és versenypártolási műhelyt hozott létre Rigó Csaba Balázs, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke. A szakmai fórum javaslatokat fogalmaz majd meg a tisztességes piaci verseny elősegítése érdekében – közölte a versenyhivatal.

A műhely feladatai között lesz a tisztességtelen piaci magatartásról és a versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény alapján egyebek mellett a magyar gazdaság növekedését és ellenálló képességét elősegítő javaslatok megfogalmazása és a piacra lépési korlátozások azonosítása. Emellett a szakemberekből álló testület javaslatot tesz azok felszámolására, valamint a versenybarát szabályozási környezet megalkotásának támogatására.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.