Gyakran meghibásodnak a szelfis mobiltelefonok

A wifi, a kamera, a mikrofon és a hangszóró tartoznak a mobilkészülékek gyenge pontjai közé – mutat rá egy nemzetközi elemzés.

Magyar Nemzet
2019. 02. 18. 17:42
Darth Vader representing the Internet Party of Ukraine attends a meeting with voters in Kiev
UKRAINE-ELECTION/ Fotó: Valentyn Ogirenko Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A wifi, a kamera, a mikrofon és a hangszóró tartoznak a mobilkészülékek gyenge pontjai közé – mutat rá egy nemzetközi elemzés. A Blancco adattörlő cég időről időre hiteles képet mutat a használt mobilkészülékek meghibásodási tendenciáiról, amelyeket diagnosztikai szoftverek segítségével, évente több millió készülék adatainak törlése alapján állapítanak meg.

A legújabban közzétett adatok elárulják, hogy az androidos készülékek és az iPhone-ok közös gyenge pontja a headset. Az androidos készülékek esetében egyértelmű gyenge pontot jelent továbbá az első kamera LED-vakuja. Ilyet jellemzően a szelfikre optimalizált készülékekben találunk – száz átvizsgált telefonból huszonhétben gondot okoz a vaku.

Fotó: Reuters

A hátsó kamera is gyakran meghibásodik, emellett akadnak gondok a GPS-modullal, a képernyővel és az ujjlenyomat-olvasóval. Az iPhone-ok esetében a gyenge pontot az akkumulátor elavulása jelenti, de gondok adódhatnak a vezeték nélküli kapcsolódással, az élő hívással és az ujjlenyomat-olvasóval is.

A felmérés szerint az androidos készülékek közül a leggyakrabban az Oppo Realme modelljénél észleltek hibát, a másik két dobogós szereplő a OnePlus 6 és a Xiaomi Redmi Y2. Az iPhone-ok közül a 6 és a 6S modelleknél, illetve az iPhone 7-nél fordul elő legtöbbször hiba – sorolja a Blancco felmérése, amely felhívja a figyelmet: egy ötévesnél idősebb használt iPhone-t kockázatos lehet megvásárolni, ezért ezeket a modelleket körültekintően és átfogóan kell tesztelni, vásárláskor pedig érdemes tesztelési jegyzőkönyvet kérni az eladótól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.