Gyermekvédelemben élő tanulókon segít a 4iG

Az informatikai cég a Digitális összefogás programban számítógépeket, monitorokat ajánlott fel.

Magyar Nemzet
2020. 06. 11. 18:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 4iG Nyrt. is csatlakozott az Innovációs és Technológiai Minisztérium által meghirdetett Digitális összefogás kezdeményezéshez, amely a Digitális jólét program koordinálásával valósul meg. Az informatikai vállalat mintegy 25 millió forint értékben 150 új asztali számítógépet és monitort ajánlott fel azoknak a gyermekvédelem alatt állóknak, akik eddig nem vagy csak részben jutottak hozzá ezekhez az eszközökhöz. A felajánlott eszközök gyermekotthonokban, lakásotthonokban és nevelőszülőknél élő gyermekekhez kerülnek, ám az adomány nemcsak a fiataloknak segítség, hanem hozzájárul a hazai munkahelyek megtartásához is, mivel az új gépeket Sárváron szerelték össze.

Az eszközöket Budapesten és az ország 19 megyéjében az Emberi Erőforrások Minisztériuma koordinálásával és a Nevelőközösségek Nemzetközi Szövetsége a Magyar Gyermekekért Egyesület közreműködésével jutnak el a tanulókhoz. A Digitális összefogás, az önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport és a minisztérium együttműködésében eddig 2500 informatikai eszközt osztottak ki a szociális gyermekvédelmi programban.

– Magyarország gazdasági fejlődése szempontjából meghatározó az informatikai készségek széleskörű ismerete és elsajátítása. A 4iG éppen ezért elkötelezett támogatója a hazai oktatásnak, illetve a digitális oktatás-fejlesztésnek és a rászoruló gyermekek támogatásának – közölte Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

A Digitális összefogás összességében már több mint harmincmilliárd forintos értékben járult hozzá ahhoz, hogy a rendkívüli időszakban a digitalizáció adta lehetőségek csökkentsék a magyar polgárokra nehezedő terheket. Az áprilisban elindított kezdeményezés csaknem tízmillió magyarnak segített a mobilszolgáltatók által felajánlott plusz mobiladat csomagok révén, amely a családi kapcsolattartásban és az idősgondozásban több mint kétmillió idősebb honfitársunkat is érint. A távmunkára felajánlott digitális megoldások továbbá egymillió munkavállaló otthoni munkavégzését tették könnyebbé, míg a távoktatásra felajánlott digitális alkalmazások 1,6 millió diák és 200 ezer tanár, valamint oktató köznevelési, szakképzési és felsőoktatási együttműködését támogatta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.