Gyorsforgalmiút-hálózat vezet Salgótarjánig

A 21-es főút két új, kétszer két sávos szakaszát adták át szerdán Nógrád megyében, ezzel pedig befejeződött az M3-as autópálya és Salgótarján közötti kétszer két sávos, 52 kilométeres út kiépítése.

Magyar Nemzet
2019. 09. 26. 11:30
null
A bővítés jelentősen fellendítheti a térség fejlődését Fotó: MTI/Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 21-es főút két új, kétszer két sávos szakaszát adták át szerdán Nógrád megyében, ezzel pedig befejeződött az M3-as autópálya és Salgótarján közötti kétszer két sávos, 52 kilométeres út kiépítése, a város bekapcsolódott a gyorsforgalmi hálózatba. A Tar–Mátraverebély közötti és a Bátonyterenyét érintő szakasz Bátonyterenyén tartott átadó ünnepségén Fónagy János államtitkár kiemelte: az országos közúthálózat műszaki állapota alapvetően befolyásolja az érintett térségek gazdasági versenyképességét, a helyiek életlehetőségeit, és az elmúlt években mindez érezhetően javult. A kormány mintegy ötezermilliárd forintot fordít 2024-ig közúti és vasúti fejlesztések előkészítésére és kivitelezésére. Ennek keretében az útprogram költségvetése 3200 milliárd forint, amelyből 1800 milliárd forintot a hazai költségvetés fedez, a fennmaradó pénzt adják az uniós támogatások – tette hozzá.

A bővítés jelentősen fellendítheti a térség fejlődését
Fotó: MTI/Komka Péter

Fónagy János az MTI tudósítása szerint szólt arról is, hogy 2016 és 2024 között a magas szolgáltatási színvonalú közúthálózat mintegy ezer kilométerrel bővül, és a kormány stratégiai céljának nevezte, hogy 2030-ra Magyarország bármelyik pontjáról harminc percen belül elérhető legyen egy négysávos út. Felidézte, hogy a 21-es főút története 1957-ben kezdődött, akkor alakították ki a ma ismert nyomvonalat, és mint mondta, a mostani bővítés legalább akkora hatással lesz a térség fejlődésére, mint akkoriban az új út megépítése.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.