Hajózási zárlat lesz a Red Bull idején

2019. 07. 11. 15:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljes hajózási zárlatot és tartózkodási tilalmat rendelt el a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság engedélye alapján a Fővárosi Kormányhivatal közlekedési főosztálya a szombat-vasárnapi Nemzetközi Red Bull Air Race gyorsasági repülőverseny és légibemutató idejére – olvasható az eseményt befogadó Zamárdi honlapján.

A tilalom – amely ma reggel 8 órakor lép életbe, és július 17-én 20 óráig érvényes a Zamárdi szabadstrand előtti 800 méter széles és 2400 méter hosszú vízfelületre – azt jelenti, hogy ez idő alatt tilos az áthaladás az összes nagyhajó, sport- és kedvtelési célú kishajó, nyilvántartásba vételre nem kötelezett vízi jármű részére. A zamárdi önkormányzat közleménye arra is felhívja a figyelmet, hogy a térségben elhaladó kis- és nagyhajók számára „kíméleti hajózást vezettek be, sebességüket úgy kell szabályozni, hogy haladásuk során minél kisebb hullámokat keltsenek”.

– A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) személyhajó-forgalmát nem befolyásolja a Red Bull Air Race, a társaság vízi járművei a főidényi menetrend szerint közlekednek – válaszolta érdeklődésünkre Kollár József, a hajózási cég vezérigazgatója.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.