Újabb távközlési cég indítja el saját hálózatán mobiladat-szolgáltatását

Magyar Nemzet
2019. 05. 06. 16:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négyszereplőssé válik a mobilpiac, miután júniustól egyes településeken elindítja saját hálózatán mobiladat-szolgáltatását a Digi Magyarország Kft. – az erről szóló tájékoztatót már küldi a cég az ügyfeleinek. Ugyanezen a napon megszűnik a Telenorral 2010-ben kötött megállapodás, amely alapján a norvég távközlési cég hálózatát használva értékesített díjcsomag-portfó­liót a cég. Ezért a társaság június 30-ával felmondja a korábban, vagyis június 1. előtt megkötött előfizetői szerződéseket – számolt be a hétvégén több hírportál.

Egyelőre nem ismert, hogy milyen feltételekkel vehető igénybe a szolgáltatás, erről az érintett településeken élőket külön levélben értesíti majd a cég. Iparági pletykák szerint a cég mobilnet-szolgáltatásának havi díja ezer forintba kerül majd, a szolgáltató pedig ötven gigabájt adatkeretet nyújt az összegért, legfeljebb 15 Mbps le- és két Mbps feltöltési sávszélesség mellett.

Kérdés, hogy a mobilnet mellett mikor indulhat el a hangszolgáltatás a román RCS&RDS tulajdonában álló cég magyarországi hálózatán – sejtések szerint ez is startolhatna június­ban, ám erről konkrét információ nincs. A társaság már 2014-ben megszerezte a magyar mobilpiaci működéshez szükséges frekvenciaengedélyeket, ám mindeddig kivárt, vélhetően a hálózatépítés folyamata miatt. Idén márciusban már megkezdte szigetszerű szolgáltatását egy 2016-ban, a 3400-3600 megahertzes sávban elnyert frekvencia alapján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.