Hamarosan tőkéhez jutnak fejlesztéseikhez a hazai kkv-k

Magyar Nemzet
2019. 10. 30. 7:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) beépültek a magyar gazdaságba, azonban egyes területeken fejlesztésekre van szükségük. Ilyen terület például a robotika, a digitalizáció, az új menedzsment tudása, a hálózatosodás és az új exportpiacokon való megjelenés.

Ezekre az összefoglaló stratégiát már elfogadta a kormány, a részleteket november 5-én hozzák nyilvánosságra – idézte tegnap a távirati iroda Palkovics Imrét. A Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke a köztelevízió műsorában elmondta: a felsorolt célok megvalósítására Magyarország az idén mintegy 146,5 milliárd forintot fordít állami és uniós forrásokból, amelyeknek jelentős része vissza nem térítendő lesz.

Fontos a hazai munkavállalóknak az, hogy hogyan alakul a kis- és közepes vállalkozások következő évtizedekre szóló fejlesztési stratégiája, mivel a foglalkoztatottak 71 százaléka ebben a szektorban dolgozik – emelte ki Palkovics Imre.

Elmondta: a stratégia megalkotása előtt ezer vállalkozás vezetőjének véleményét kérték ki különböző fórumokon, valamint értékelte a dokumentumot a Vállalkozásfejlesztési Tanács is, amelynek a szakszervezetek is tagjai. A kkv-k fejlesztése amiatt is különösen fontos, hogy a gazdaság által megtermelt hozzáadott érték mintegy 47 százalékát, valamint az export húsz százalékát ezek a vállalkozások biztosítják – hangsúlyozta a Munkástanácsok elnöke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.