Hárommilliárdos közműépítési megbízást nyert el az Opus Global Nyrt. érdekeltsége

Az Opus Global érdekeltsége a paksi atomerőmű bővítéséhez szükséges felvonulási területen végez előkészítő munkákat, amelyekkel műszakilag is leválasztják a beruházásra szánt területet az üzemi résztől.

Magyar Nemzet
2019. 11. 26. 14:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nettó 3,189 milliárd forint értékű mélyépítési megbízást nyert el közbeszerzési eljáráson az Opus Global Nyrt. ipari divíziójába tartozó Mészáros és Mészáros Kft. – közölte az Opus a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A társaság az Paksi Atomerőmű fokozott biztonsági előírásai és elvárásai mellett végzi el az erőmű kijelölt beruházási területén található víziközművek átalakítását, illetve kiváltását. A nyertes ajánlattevővel várhatóan november végén, december elején köt szerződést a tendert kiíró MVM Paksi Atomerőmű Zrt.

Az Opus Global Nyrt. érdekeltsége a paksi atomerőmű bővítéséhez szükséges felvonulási területen végez előkészítő munkákat, amelyekkel műszakilag is leválasztják a beruházásra szánt területet az üzemi résztől. A Mészáros és Mészáros Kft. közel 35 kilométernyi szennyvíz, csapadékvíz, tűzivíz- és ivóvízvezetéket bont el a hozzájuk tartozó műtárgyakkal együtt. Az elbontandó közművezetékek egy része veszélyes hulladéknak minősülő azbesztcementből készült. Ezeket a vezetékeket a társaság elkülönítve, zárt konténerekben gyűjti össze, hogy megelőzze a környezetszennyezést. A területen már meglévő épületek víziközművekkel való ellátása érdekében 3 kilométernyi új szennyvíz-, csapadékvíz-, ivóvíz-, locsolóvíz- és tűzivíz vezetéket építenek. A 13 hónapig tartó munkálatok során átalakítják a talajvízszint ellenőrzésére szolgáló kúthálózatot is, hogy az ne akadályozza az új erőművi blokkok építését.

„A Paksi Atomerőmű fokozott biztonsági előírásainak eredményes teljesítésére csak tapasztalt, stabil szakmai hátterű cégek alkalmasak. Az Opus Global Nyrt. építőipari divíziójába tartozó Mészáros és Mészáros Kft. rendelkezik az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. minősítésével. Azt pedig több, sikeresen zárult paksi projekt bizonyítja, hogy a társaság a nukleáris biztonsággal érintett területen is magas színvonalú munkát végez.” – mondta Halmi Tamás, az Opus Global Nyrt ipari divíziójának vezetője.

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által a Mészáros és Mészáros Kft. számára kiállított minősítés a generálkivitelezés, a komplex magas- és mélyépítési tevékenységek mellett a közművek kivitelezésére is kiterjed.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.