Háromszázmillió forint bölcsőde-felújításra

Csaknem 350 millió forintból, uniós támogatással felújítják Szegeden a Siha közi bölcsődét – tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

Forrás: MTI2020. 04. 07. 7:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a szegedi újrókusi lakótelepen működő Siha közi bölcsőde az 1980-as években panelelemekből épült, jelenleg 96 személyes. Hőszigetelés és új vakolat kerül a külső falakra, kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik a fűtésrendszert, a lapostető hő- és vízszigetelést kap, valamint napelemeket szerelnek rá. Az épületeken kívül és belül is korszerűsítik az elektromos hálózatot és a világítótesteket. Ezekkel a fejlesztésekkel jelentősen csökken a bölcsőde energiafelhasználása, ráadásul az energia egy része megújuló forrásból származik majd.

A jövő év elejére befejeződő fejlesztéssel modernizálják a víz- és szennyvízhálózatot, valamint a csapadékvíz-elvezetést is. Járdákat építenek a kerítésen kívül, belül, és akadálymentesítik az épületet.

A bölcsőde helyiségeiben felújítják a padlóburkolatokat, lefestik a falakat, kicserélik az ajtókat. Korszerűsítik a mosdókat és a vizesblokkokat, bővítik a tornaszobát, áthelyezik a sószobát. Az udvar is megújul, és hárommillió forint értékben új játékokat és bútorokat is kap az intézmény.

Szegeden 2017 óta öt bölcsőde újult meg összesen több mint egymilliárd forintból – áll a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.