Hatezer milliárd forint a versenyképesség növelésére

Schanda Tamás: A járvány kevésbé viselte meg a magyar gazdaságot, mint sok más gazdagabb országét.

Magyar Nemzet
2021. 02. 21. 10:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hatezer milliárd forint áll a kormány rendelkezésére, hogy Magyarországot még erősebbé tegye, és hogy hazánk 2030-ra Európa öt legélhetőbb és legversenyképesebb országa közé kerüljön – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a közösségi oldalára felkerült videóban.

Schanda Tamás kijelentette: azért, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek, soha nem látott mértékű, 1500 milliárd forintos támogatás jut a felsőoktatás területére. – Ez biztosítja Magyarország sikerességét hosszabb távon – tette hozzá.

A tervek közül az államtitkár kiemelte a bölcsődei férőhelyek számának további növelését, a gyerekek közlekedésének megkönnyítését iskolabuszrendszerrel, a háromszáz leghátrányosabb település felzárkóztatását, a vízgazdálkodás korszerűsítését, a közlekedés korszerűbbé és zöldebbé tételét, a megújuló energiaforrások arányának növelését és a digitális képességek megerősítését.

Egyebek mellett a közlekedés fenntarthatóvá tétele is cél

– A járvány kevésbé viselte meg a magyar gazdaságot, mint sok más gazdagabb országét – mutatott rá Schanda Tamás, utalva arra, hogy a gazdaság védelmének akcióterve eredményesnek bizonyult.

– A munkát folytatja a kormány a gazdaság újraindításának akciótervével, amelynek keretében például bővítették az otthonteremtési támogatásokat, bértámogatást nyújtottak a vállalkozásoknak, történelmi léptékű béremelést hajtottak végre az orvosoknál, visszavezetik a 13. havi nyugdíjat, jövő évtől a 25 év alattiaknak jövedelemadó mentességet biztosítanak, fenntartják a hitelmoratóriumot, és a legkisebb vállalkozásoknak tízmillió forintos kamatmentes hitelt biztosítanak – sorolta.

Schanda Tamás úgy fogalmazott, hogy a baloldal adóemelésekkel megsarcolta az embereket a gazdasági válság idején, de a problémákat képtelen volt megoldani. – A jelenlegi kormány a megszorítások és a segélyek útjára nemet mondott, helyette mindenkinek lehetőségeket és támogatásokat biztosít – jegyezte meg.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.