Hatvanötmilliárdos fejlesztés indult az egészségiparban

A hazai gyártás megerősítése az ország önellátását, a külpiacra való belépés lehetőségét segíti – mondta a pénzügyminiszter.

Magyar Nemzet
2021. 01. 13. 8:44
VARGA Mihly
Budapest, 2020. június 30. Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) pályázat elsõ támogatói szerzõdéseinek átadásán a Pénzügyminisztériumban 2020. június 30-án. Százmilliárd forint fejlesztési forrásra pályázhatnak a kis- és középvállalkozások: a több mint kétszeres túljelentkezés miatt a kormány a duplájára, 100 milliárd forintra emelte az eredetileg országosan meghirdetett 50 milliárd forintos keretösszeget a vállalkozások technológiai megújítását segítõ két program pályázatán. MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt öt hónapban 46 egészségipari beruházást segített a Pénzügyminisztérium az Egészségipari támogatási programban összesen ötvenmilliárd forinttal. Ennek eredményeként 65 milliárd forintnyi fejlesztést indítottak az egészségiparba beszállító cégek Magyarországon – mondta Varga Mihály szerdai Facebook-videójában.

A pénzügyi tárca vezetője jelezte, hogy a beruházások nyomán előállítható termékek előállítása

az ország önellátását segíti, egyúttal a külpiacra való belépés lehetőségét is megteremti a hazai gyártóknak.

A többi között maszkok, gumikesztyűk, fertőtlenítőszerek, gyógyszerek, lélegeztetőgépek, valamint orvosi műszerek gyártási kapacitása nőtt a beruházásokkal.

Ezek a beruházások munkahelyeket védenek, és a gazdaság újraindítását segítik, ezért a programot idén is folytatjuk

– hangsúlyozta Varga Mihály.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.