Hazacsábítják a vállalatok az építőipari szakembereket

A nyár elején Münchenben rendezi meg első, a külföldön munkát vállaló magyar építőipari dolgozók hazacsábítását szolgáló börzéjét az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége. A hét nagyvállalat részvételével zajló fórum sikere esetén további németországi és ausztriai alkalmakat is tervez a szervezet.

2019. 05. 11. 10:36
A worker grinds metal at the machine-building company Zemmler Siebanlagen in Massen
GERMANY-DIGITAL/GAP Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghirdette első építőipari hazahívó börzéjét az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), amelyre Münchenben kerül sor június 6-án. A szervezet honlapján elérhető meghívó szerint a rendezvény célja a résztvevők érdeklődésének felkeltése a hazai építési piac iránt, továbbá ajánlat tétele annak érdekében, hogy Magyarországra visszatérve folytassák munkájukat. A helyszín kiválasztása nem véletlen, hiszen becslések szerint csak Németországban mintegy 10-12 ezer magyart foglalkoztatnak az építőiparban.

A müncheni főkonzulátuson tartandó börzén a hazai vállalatok közül a Duna Aszfalt Út- és Mélyépítő Kft., a KÉSZ Építő Zrt., a Market Építő Zrt., az Óbuda-Újlak Beruházásszervező és Fővállalkozó Zrt., a VIV Zrt., a West Hungária Bau Kft. és a ZÁÉV Építőipari Zrt. vezetői, képviselői vesznek majd részt. A konzultációra és kötetlen beszélgetésekre is lehetőséget adó találkozó résztvevőit Tordai-Lejkó Gábor főkonzul köszönti, majd többek között Koji László ÉVOSZ-elnök tart előadást a hazai ágazat helyzetéről.

Fotó: Reuters

A szakszövetség – az első rendezvény tapasztalatai alapján – további hasonló fórumokat tervez németországi és ausztriai helyszíneken. A szervezet az ismert közösségi oldalon csoportot is indított Építőipari hazahívó címen, ahol a közvetlen kommunikáció által az érdeklődők naprakész információkat kaphatnak.

Az ÉVOSZ több rendezvényből álló sorozatot tervez a külföldön dolgozó magyar építőipari munkások hazahívására. Koji László elnök lapunknak korábban azt mondta, az idén minden szempontból megérik a helyzet arra, hogy egyes eredményes cégek sikerrel csábíthassanak haza kint dolgozó magyarokat. A hazai vállalatok ugyanis a folyamatos béremelésekkel egyre inkább közelítik a nyugat-európai vállalatoknál jellemző bérszínvonalat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.