Hazánk gazdasági kapcsolatait erősíti, hogy a világ egyik legnagyobb fejlesztési bankjának a tagja

Magyarország globális pénzügyi és gazdasági kapcsolatait erősíti, továbbá a magyar vállalatok hozzáférését is segíti az ázsiai piacokhoz, hogy az ország 2017 óta tagja a világ egyik legnagyobb fejlesztési bankjának, az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Banknak (AIIB) – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter, miután hivatalában fogadta Jin Liqunt, az AIIB elnökét.

Forrás: MTI2019. 10. 14. 18:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pénzügyminisztérium (PM) hétfői közeménye szerint Varga Mihály a találkozót követően hozzátette, a magyar vállalkozások a jövőben egyebek mellett az AIIB infrastruktúra-fejlesztési és vízügyi projektjeiben kaphatnak kiemelt szerepet.

Az Ázsiai Infrastrukturális Beruházási Bank a világ egyik legmeghatározóbb, közelmúltban létrehozott fejlesztési bankja, amely már több mint 8 milliárd dollár értékben finanszírozott beruházásokat – mondta a pénzügyminiszter, aki azt is kiemelte, hogy a bank képviselői elsősorban a magyar cégek külföldi terjeszkedésében erősítenék az együttműködést, de felmerült egy budapesti regionális iroda megnyitásának lehetősége is. Az AIIB által finanszírozott fejlesztések támogatják a magyar export bővülését, továbbá hozzájárulnak az új selyemút-koncepció megvalósításához – mondta Varga Mihály a közlemény szerint.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.