Hétfőtől újra lehet pályázni e-biciklik támogatására

A Természetvédelmi akcióterv keretében meghirdetett pályázat egymilliárd forint keretösszegű.

Magyar Nemzet
2021. 01. 03. 10:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét lehet pályázni elektromos kerékpárok kedvezményes vásárlására az új esztendő első munkanapjától – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). Közleményük szerint az elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlását támogató kiírás második körében 2021. január 4–8. között várják a pályázatokat. Az első etap nyertesei több mint ezer pedelec beszerzéséhez kaphatnak összesen közel 110 millió forintot.

– Az ITM a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv keretében hirdette meg az elektromobilitást ösztönző, egymilliárd forint keretösszegű pályázatát elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlásához. Az első pályázati időszak 2020. november 23–27. között zajlott le, komoly érdeklődés mellett, hiszen 1019 pályázat részesült kedvező elbírálásban, összesen közel 110 millió forint értékben. A támogatói okiratok aláírása és a támogatások kifizetése folyamatosan zajlik, a nyertesekről a lebonyolító IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. honlapján olvasható tájékoztatás – mondta el Kaderják Péter energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár.

Elsősorban a munkába járás megkönnyítése a cél. Az e-kerékpár árának maximum felét fizeti ki a kormány
Fotó: Reuters/Stefano Rellandini

A kiírás változatlan, ezúttal is magánszemélyek juthatnak hozzá kedvezményesen elektromos rásegítésű kerékpárokhoz, elsősorban munkába járásuk megkönnyítése érdekében. A pályázat benyújtásához ennek megfelelően munkaviszonyt vagy jövedelmet igazoló dokumentumot kell csatolni. A támogatás a jármű eladási árának legfeljebb felére biztosítható, pedálszenzoros kerékpárok esetében 90 ezer, nyomatékszenzoros kerékpároknál 150 ezer forintig.

Az IFKA a második körben is 20 munkanapon belül dönt a pályázat támogathatóságáról, majd újabb 10 munkanapon belül a pályázati portálon keresztül kiadja a vásárláshoz szükséges támogatási okiratot a nyertes pályázó részére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.