Hétfőtől vasszigorral védik az egészséget a MÁV-nál és a Volánnál

Magyar Nemzet
2020. 09. 20. 11:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már nemcsak a közösségi közlekedési eszközökön, hanem az állomásokon és a megállóhelyeken is kötelező a maszk viselése szeptember 21-től a pénteken megjelent kormányrendelet értelmében. A jogszabály csak a hat évét be nem töltöttekre nem vonatkozik. Mindezek értelmében a MÁV és a Volánbusz is kizárja az utazásból azokat, akik nem a rendeletben előírt módon viselik az orrot és a szájat eltakaró maszkot.

Ez azt is jelenti, hogy a sál vagy a kendő használata nem elegendő, nem felel meg a jogszabálynak. Hordható munkavédelmi maszk, illetve textil vagy más anyagokból készült maszk.

A szabályszegő utasra, amennyiben a felszólítás ellenére sem hajlandó együttműködni, pótdíjat szabhatnak ki, illetve ki is zárhatják az utazásból, további ellenszegülés esetén pedig a személyzet rendőri segítséget kérhet, hogy a renitens utassal szemben intézkedjen és feljelenést tegyen.

A vasúttársaság és a Volánbusz továbbra is arra kéri utasait, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, és lázzal vagy meghűléses tünetekkel járó betegség esetén ne vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket.

A sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében jegy- és bérletvásárláskor részesítsék előnyben az elektronikus jegyvásárlási lehetőségeket, például a MÁV-applikáció használatát. Mindkét közlekedési társaság szeptember 15-e óta ellenőrzi szigorúbban a maszkhasználatot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.