Hétvégi viharkárokat jelentett a MÁV

Somogy és Zala megyében több helyütt sérült a pálya, módosul a menetrend vasárnap.

Magyar Nemzet
2020. 07. 25. 22:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A péntek éjszakai és szombat délelőtti viharok, esőzések után több somogyi és zalai vonalrészen is szünetelt a közlekedés napközben – jelentette szombat este a vasúttársaság.

Lapunkat arról tájékoztatták, hogy a közlekedési vállalat és a katasztrófavédelem munkatársai egész nap dolgoztak a károk felszámolásán és a csapadék okozta műszaki hibák elhárításán.

Szombat este már csak két szakaszon vannak korlátozások, így pótlóbuszok viszik az utasokat Zalakomár és Nagykanizsa, valamint Beleg és Somogyszob között – emelte ki a friss közlés.

Több ponton hagyott nyomot a viharos időjárás: Zalaszentjakab állomás vágányai a folyamatos eső miatt déltől víz alá kerültek, az állomáson egyelőre nem lehetséges a vonatközlekedés.

- A csapadékvíz visszahúzódása után vasárnap reggel kezdődhet meg a vasúti pálya helyreállítása, hét teherkocsinyi zúzottkövet használnak majd fel az ár által elmosott ágyazat pótlásához – tájékoztattak. Az állomáson várhatóan vasárnap késő este indulhat újra a forgalom, a nagykanizsai vonalon Zalakomár és Nagykanizsa között addig pótlóbuszok közlekednek, érdemes figyelembe venni, hogy az átszállások miatt a menetidő 30-60 perccel megnőhet.

Késő délután Beleg és Ötvöskónyi között a megáradt Rinya-patak alámosta az egyik vasúti hidat, melynek helyreállítása, megerősítése hosszabb időt vehet igénybe, a károk felmérése csak az ár levonulása után kezdődhet meg.

Azt is jelezték, hogy a Dombóvár-Gyékényes vonalon Beleg és Somogyszob között kell pótlóbuszokra átszállni.

Szombat este a 6622-es utat is lezárták vízátfolyások miatt, így a pótlóbuszok csak jelentős kerülővel, a Somogyszob-Segesd-Ötvöskónyi-Segesd-Beleg útvonalon tudnak közlekedni. A menetidő a közúti lezárás miatt legalább másfél órával megnő ezen a szakaszon – közölte legfrissebb állapotjelentését MÁV.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.