Hiteltérképpel segíti az MNB a vállalkozások pénzügyi döntéseit

Néhány kattintással megtalálhatják a cégek a nekik megfelelő hitelterméket.

Munkatársunktól
2020. 08. 12. 15:18
null
20200610 Budapest Magyar Nemzeti Bank (MNB) Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a vállalkozások hitelválasztását segítő tematikus oldalt indított a honlapján – közölte a jegybank szerdán a távirati irodával. A Hiteltérkép elnevezésű új eszköz segít a vállalkozásoknak eligazodni az MNB, az Eximbank, az MFB és a KAVOSZ által fejlesztett hiteltermékek között, hogy egyszerűen és gyorsan képesek legyenek áttekinteni az elérhető lehetőségeket és azok közül a céljaikhoz leginkább illő terméket kiválasztani.

A közlemény szerint a Hiteltérkép egy naprakész és könnyen áttekinthető termékválasztó oldal, ahol a vállalkozások a méretüknek, tevékenységüknek és hitelcéljaiknak leginkább megfelelő hitelterméket néhány kattintással megtalálják. A https://www.mnb.hu/nhphajra#Ut linken érhető el. A közleményben felidézik, hogy a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kivédésére a magyar gazdaságpolitika gyors és hatékony válaszlépéseket adott. Az intézkedések támogatják a vállalkozások működését, finanszírozási igényeik kielégítését, illetve adósságszolgálatuk teljesítését. Az MNB Növekedési hitelprogramjának (Nhp Hajrá!) és kötvényprogramjának (Nkp) átalakítása, valamint kibővítése mellett számos további támogatott hitelprogram jelent meg, amelyek összesen több mint 2000 milliárd forint összegű kedvező finanszírozást biztosítanak a vállalkozásoknak. Az új Hiteltérkép a hitelek hatékony és sikeres felhasználásában segíti a vállalkozásokat.

A Magyar Nemzeti Bank programjairól, a gazdaság kilátásairól egy korábbi interjúban Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank új alelnöke beszélt a Magyar Nemzetnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.