Holnap lejár a hotelek regisztrációs határideje

Magyar Nemzet
2019. 06. 29. 15:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már csak egy napjuk maradt a regisztrációra a szállodáknak, hoteleknek, hogy az előírt menetrend szerint csatlakozzanak a július elsején induló Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) rendszeréhez, amely a jövőben digitálisan és valós időben méri a szálláshelyek napi látogatottságát.

A szoftveres adatszolgáltató rendszer bevezetését a teljes szálláspiacon a Magyar Turisztikai Ügynökség felügyeli, tájékoztatása szerint az üzembe helyezés a tervezett ütemben, menetrend szerint halad. Júliusban a már csatlakozott szállodákban élesben elindul a közvetlen adatszolgáltatás, ezután – szintén egy-egy hónapos regisztrációs időszakkal –október 1-jétől a panziók, 2020. január elsejével pedig a kempingek, üdülőházak, közösségi szálláshelyek, falusi és egyéb szálláshelyek, tehát a teljes szálláshely-szolgáltatási szektor digitálisan szolgáltat forgalmi statisztikai adatokat.

A forgalomról digitálisan szolgáltatnak majd adatokat
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A kormány várakozásai szerint az NTAK nagyban hozzájárul majd a turizmus versenyképességéhez, a terület fehéredéséhez és a szolgáltatók adminisztrációs és adóterheinek csökkentéséhez, egyúttal lehetővé teszi, hogy 2020-tól 18 százalékról öt százalékra csökkenjen a szálláshely-szolgáltatás áfája.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.