Hortobágyi lovasfalu a gyerekeknek

Magyar Nemzet
2019. 06. 21. 18:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei Hortobágyi lovasnapokat – amelyet Debrecen az idén tízmillió forinttal támogat – július 12–14-én rendezik meg a 320 éves csárda környékén. A hagyományőrző és kulturális fesztivállá vált, korábban elsősorban a lovasversenyekről szóló rendezvény újdonsága lesz ebben az évben, hogy a gyerekeknek lovasfalut alakítanak ki másfél hektáron, ahol minden megtalálható majd, ami egy hasonló, felnőtteknek szóló intézményben, a szervezők ugyanis szeretnének hozzájárulni ahhoz a folyamathoz, amely már gyerekkorban megismerteti a fiatalokat a lovaglással.

Idén is fontos elem a hagyományőrzés a versenyen
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Megtartják a hagyományos programokat is: lesz esti méneshajtás, csikósverseny, fogathajtó verseny és díjugratás, illetve bevezetnek egy újdonságot, a váltócsapatversenyt, amelyben egyszerre három fogat is vágtat majd a pályán. A tavalyihoz hasonlóan e rendezvény részeként rendezik meg a Nemzeti vágta területi elővágtáját is, azzal a különbséggel, hogy az idén a kishuszárok is rajthoz állnak.

A gasztronómiai élvezetek kedvelőinek a csárdában a hagyományos pásztorételek – lebbencsleves, öreglebbencs, azaz öhöm, más néven slambuc – mellett házi bivaly és szürke marha húsából készített gulyással, racka juh húsából készített töltött káposztával kedveskednek. Akik pedig ezen a rendezvényen is a popzenét keresik, azok több fellépőt hallgathatnak meg a csárdasátorban vagy a nagyszínpadon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.