Idén is tovább dübörög a roncsok importja

A használt autók importjának növekedése folytatódott az első negyedévben hazánkban, a behozott használt kocsik 61 százaléka tíz évnél idősebb volt.

Magyar Nemzet
2019. 05. 09. 17:02
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A használt autók importjának növekedése folytatódott az első negyedévben hazánkban, a behozott használt kocsik 61 százaléka tíz évnél idősebb volt – közölte a Das WeltAuto az MTI-vel.

Januártól március végéig 39 336 használt gépkocsi érkezett az országba, 3,5 százalékkal több, mint 2018 hasonló időszakában – tájékoztatott a cég a Datahouse adatai alapján.

Tavaly a teljes évben 158 790 használt járművet hoztak be külföldről. A növekedés 2,2 százalékos volt, miután az év második felében az addigi, csaknem öt éve tartó meredek növekedés megtorpant, majd lejtmenetbe fordult a piac. A kereskedők akkor arra számítottak, hogy az idén már mérséklődik a használt autók behozatala, a trend azonban változatlan.

Eközben Nyugat-Európában egy százalékkal csökkent a forgalomba helyezett új autók száma áprilisban, részben a brexittel és általában a globális gazdasági kilátásokkal kapcsolatos bizonytalanságok miatt. Az LMC Automotive piackutató vállalat azt közölte, hogy áprilisban 1,216 millió új autó kapott rendszámot Nyugat-Európában, ami kevesebb az egy évvel korábbi 1,228 milliónál.

A forgalomba helyezések szezonálisan kiigazított évesített száma 14,27 millió volt áprilisban, ami viszont 1,4 százalékos növekedés. Éves összevetésben az eladott új autók száma Spanyolországban és Olaszországban nőtt a legnagyobb mértékben, míg Németországban 1,1 százalékkal, Nagy-Britanniában pedig 4,1 százalékkal csökkent az értékesítés.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.