Igazán meglepte dolgozóit egy amerikai cég

Piros borítékokban a cég 10 millió dollárt (2,9 milliárd forint) osztott szét a dolgozók között, akiknek szó szerint elállt a szavuk a váratlan ajándék láttán.

Magyar Nemzet
2019. 12. 11. 15:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jól sikerült egy amerikai ingatlanos cég karácsonyi partija, miután a cégvezetés óriási bónusszal lepte meg a munkavállalóit. Piros borítékokban a cég 10 millió dollárt (2,9 milliárd forint) osztott szét a dolgozók között, akiknek szó szerint elállt a szavuk a váratlan ajándék láttán – amit ráadásul a szokásos év végi bónuszon felül kaptak kézhez.

A Maryland-beli Baltimorban működő St. John Properties vezérigazgatója a saját weboldalukon tette közzé a hírt, és ebben elmondta: a cég jelentős mérföldkőhöz érkezett, elérték a csaknem másfél évtizede kitűzött céljukat, azaz mára a cég 20 millió négyzetlábnyi (1,8 millió négyzetméter) iroda- és kereskedelmi terület fejlesztését vitte véghez.

- Valami különlegessel akartuk megköszönni a dolgozóknak, hogy segítettek ennek a célnak az elérésében – fogalmazott Lawrence Maykrantz.

A 198 dolgozó természetesen nem egyenlő arányban részesedett a bőkezű juttatásból. A cégnél eltöltött évek száma alapján súlyozott a vezetőség, így volt, aki mindössze 100 dollárral tért haza a karácsonyi vacsoráról – ezt az összeget egy olyan dolgozó kapta, akit épp csak felvettek, és még el sem kezdte a tényleges munkát. A legnagyobb összegű bónusz viszont 270 ezer dollárt tett ki, ez több mint 80 millió forintnak felel meg.

A cégvezető elmondása szerint egész életében az volt a legfantasztikusabb pillanat, amikor látta az alkalmazottainak az örömét, miután kinyitották a borítékokat.

A jókora összegekkel egyes dolgozók a hiteleiket tervezik kiváltani, mások a gyerekeik iskoláztatására szánják a pénzt – számol be róla több amerikai hírportál is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.