Innovatív startupokat mentorálnak

Magyar Nemzet
2019. 07. 11. 15:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Társadalmi kihívásra innovatív megoldást kínáló, induló vállalkozások jelentkezését várja a Design Terminal az őszi mentorprogramjára. A Design Terminal innovációs ügynökség lapunknak küldött közleménye szerint augusztus 4-ig várják a leginnovatívabb hazai és nemzetközi startupok jelentkezését a mentorprogram őszi szemeszterére. A programban hazai és nemzetközi szakemberekből álló mentorcsapat közreműködésével fejleszthetik üzleti modelljüket, terméküket vagy szolgáltatásukat a startupok. A csapatoknak közösségi iroda biztosított, ösztöndíjat kaphatnak, kapcsolatot építhetnek hazai és külföldi befektetőkkel, valamint olyan nagyvállalatokkal, mint a BlackRock vagy a Knorr-Bremse. A start­up alapító női vállalkozók, kismamák és kisgyermekes anyukák pluszösztöndíjban részesülnek.

Az ügynökség most lezárult tavaszi szemeszterére 174 startup jelentkezett a világ harminc országából, közülük tíz csapat vehetett részt a mentorprogramban. A munkahelyi elégedettséget és stressz-szintet mérő alkalmazást fejlesztő svéd Happy at work a program ideje alatt elnyerte a Brain Bar Blastoff startup-verseny 150 ezer eurós befektetési ajánlatát. A skandináv startup a program során új munkatársakkal bővítette csapatát, és irodát nyitott Budapesten. A program időszakában holland befektetői csoporttól félmillió eurós befektetést kapott az E-med4All csapata.

A tavaszi szemeszter július 4-i zárórendezvényén közönségdíjat nyert a városon belüli csomagszállítást megújító ViddL. A csapat jelenleg tárgyalásokat folytat Magyarország egyik legnagyobb online áruházával, és harmincszázalékos növekedést is sikerült elérniük a naponta szállított csomagok számában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.