Ismét százszázalékos teljesítménnyel üzemel a paksi atomerőmű 3. blokkja

Az erőmű 2. blokkja, amelynél március 5-én egy generátor hibásodott meg, továbbra is csökkentett 255 megawattos teljesítményen működik.

Forrás: MTI2020. 03. 13. 16:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét százszázalékos teljesítménnyel üzemel a paksi atomerőmű 3. blokkja, amelynél péntek délelőtt egy villamos berendezés meghibásodása miatt védelmi működés lépett fel.

Az atomerőmű honlapján azt írta, hogy a blokk 14 óra 40 perckor újra névleges teljesítményén működött. Kovács Antal, az erőmű kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta: a generátor hűtőrendszerének próbája során keletkezett hiba.

Az eseménynek nem volt hatása a nukleáris biztonságra.

Az erőmű 2. blokkja, amelynél március 5-én egy generátor hibásodott meg, továbbra is csökkentett – péntek délutáni adat szerint – 255 megawattos teljesítményen működik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.