ITM: Működik a magyar beruházásösztönzési politika

Míg máshol stagnál vagy csökken az ipari termelés, addig itthon bővül. Augusztusban 2,7 százalékkal, az év első nyolc hónapjában 5,6 százalékkal nőtt az ipari termelés az előző év azonos időszakához képest.

2019. 10. 07. 12:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Működik a magyar beruházásösztönzési politika, mert amíg máshol stagnál vagy csökken az ipari termelés, addig Magyarországon bővül – kommentálta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, hétfőn megjelent adatait az M1 aktuális csatornán.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint augusztusban 2,7 százalékkal, az év első nyolc hónapjában 5,6 százalékkal nőtt az ipari termelés az előző év azonos időszakához képest.

György László elmondta: az elmúlt kilenc évben sikeres volt a magyar ipar szerkezetváltása. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) legfrissebb tanulmánya szerint például Magyarországon a második legmagasabb, 70 százalék a high-tech aránya az iparon belül.

Magyarország célja, hogy ezt a lendületet fenntartsa, további működőtőkéket vonzzon be Magyarországra és stabil, megbízható, termelékeny, hazai tulajdonú beszállítói bázist biztosítson az iparnak a magyar munkavállalók foglalkoztatására – emelte ki.

Véleménye szerint tartósan teljesíthető az a stratégiai cél, hogy a magyar gazdaság az EU átlagánál két százalékponttal gyorsabban növekedjen. Ezt támasztja alá az úgynevezett gazdasági összetettség index is, amely azt vizsgálja, hogy az országok mennyire komplex, export- és versenyképes termékeket állítanak elő. Ezen a listán Magyarország 130 ország közül a tizenötödik – közölte az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.