Játékosan ismerkednek a diákok a parlagfűvel

Az új tanévben is az általános iskolák szemléletformáló ismeretterjesztését segíti a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Parlagfű kisokos című információs füzete.

Magyar Nemzet
2019. 08. 20. 12:32
null
Fontos a leggyakoribb gyomnövény elleni védekezés Fotó: MTI/Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új tanévben is az általános iskolák szemléletformáló ismeretterjesztését segíti a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Parlagfű kisokos című információs füzete, amely a környezettudatosságra való nevelést támogatja játékos formában. A kiadvány a 2–4. osztályos tanulóknak nyújt hasznos tudnivalókat hazánk legelterjedtebb allergén gyomnövényéről és a vele szembeni védekezés szempontjairól. A foglalkoz­tató füzetet az iskolákban találhatják majd a diákok, de letölthető a Nébih honlapjáról is.

Fontos a leggyakoribb gyomnövény elleni védekezés
Fotó: MTI/Rosta Tibor

Kiemelten fontos, hogy a felnövekvő generáció is megismerje hazánk legelterjedtebb gyomnövényét – vélekedik a hivatal, amely első ízben 2013-ban jelentetett meg egy 8-10 éves általános iskolai tanulóknak szánt foglalkoztató füzetet a parlagfű témájában. Idén megújult a kiadvány, jobban alkalmazkodik a mai kor igényeihez, hogy hatékonyabban szólíthassa meg a fiatalabbakat.

A Parlagfű kisokos egy rövid történetet feldolgozva mutatja be a növény fejlődését, elterjedését, az általa okozott pollenallergia tüneteit, és arra is rámutat, ki, mit tehet a gyom további szaporodásának és virágzásának megakadályozása érdekében. Az általános iskoláknak ingyenes a szórakoztató nyomtatott kiadvány, amelyre szeptember elsejétől adhatják le igényüket az intézmények.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.