Jegyeket, bérleteket lehet venni a postán

2019. 04. 13. 11:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helyi és helyközi buszjáratokra, valamint vasútra lehet április eleje óta menetjegyeket és bérleteket váltani egyes postákon. Budapesten összesen 126 fiók­ban, az agglomerációban pedig további 101-ben érhetők el a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. termékei a posta hálózatában – tudta meg a Magyar Nemzet.

Ezenkívül a Dél-alföldi, a Debreceni, az Észak-magyarországi, a Középkelet-magyarországi és a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-vel is kötött együttműködési megállapodást a Magyar Posta Zrt., így a helyi bérleteken és menetjegyeken kívül egyes régiókban helyközi utazási jogosultságot is lehet vásárolni egyes postákon. Helyi járatú jegy, illetve bérlet összesen tizennyolc település irányába váltható meg.

Ugyanakkor valamennyi belföldi vasúti menetjegy és bérlet minden belföldi állomásra megvásárolható egyes postafiókokban a MÁV-Start szolgáltatásának kiterjesztése révén. A vasúttársaság közleménye szerint e hónaptól tesztjelleggel 17 postán segítenek be a jegyértékesítésbe. A debreceni 20. számú (Malompark) postán januártól futott a próbaüzem, az ott szerzett tapasztalatokat alapul véve bővítették a felek a szolgáltatást. A próbaüzembe a vasúttársaság vegyesen vont be kisebb és nagyobb településeken lévő, belvárosi vagy attól távolabb elhelyezkedő, hagyományos vagy üzletházi, vasútállomás közeli vagy akár vasúti pénztárral nem rendelkező településeken működő postákat.

Közölték: kedvező fogadtatás esetén tovább terjesztenék a szolgáltatást más fiókokra. Az új értékesítési helyeken a MÁV-Start jegyeladási rendszerét használják, ám a megvásárolt jegyek visszatérítésére, cseréjére és nemzetközi vasúti jegyek vásárlására a postákon nincs lehetőség.

Felkészültek a dolgozók: a postai ügyintézők teljes körű képzést kaptak a vasúti jegykiadásról, az értékesítési információkról, kedvezményekről felvilágosítást tudnak adni az ügyfeleknek. Érdemes azonban igénybe venni az utazás tervezésekor a MÁVDirekt telefonos ügyfélszolgálatot vagy a Mávcsoport.hu internetes oldalt. A busz- és vonatjegyet értékesítő fiókok listáját a Posta.hu/kisker/jegyek_berletek oldalon lehet megtekinteni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.