Jelentett az MKB

A Budapesti Értéktőzsde honlapján publikált beszámoló alapján az MKB-csoport korrigált, konszolidált adózás utáni eredménye 11,9 milliárd forintot ért el az idei első fél évben.

Magyar Nemzet
2019. 08. 30. 9:27
null
Az ügyfélhitelek állománya 968 milliárd forintot tett ki Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján publikált beszámoló alapján az MKB-csoport korrigált, konszolidált adózás utáni eredménye 11,9 milliárd forintot ért el az idei első fél évben, ami 53,5 százalékkal kisebb az egy esztendővel korábbinál. A január–júniusi időszak nyereségének komoly visszaesése egyrészt a magas bázisnak, másrészt a bank konszolidációjával összefüggésben az Európai Uniónak tett vállalásoknak és az MKB mérlegére vonatkozó korlátozásoknak tulajdonítható – idézte a távirati iroda a bank pénzügyi és operációs vezérigazgató-helyettesét.

Az ügyfélhitelek állománya 968 milliárd forintot tett ki
Fotó: Bach Máté

Fenyvesi Csaba Gábor a beszámolót követő konferenciabeszélgetésen elmondta azt is, hogy az esztendő első felében nemcsak az adózott eredmény terhére következett be jelentős átrendeződés, hanem a teljes átfogó jövedelem javára is. Ez utóbbi mértéke a második negyedév végén 13,7 milliárd forintot tett ki, ami 4,3 százalékos növekedés 2018 második fél évéhez viszonyítva.

A pénzintézet ugyanakkor csökkentette költségei­nek mérlegfőösszeghez viszonyított arányát, növelte tőkemegfelelési mutatóját és javította portfóliója minőségét. Ezzel párhuzamosan a bruttó ügyfélhitelek állománya egy év alatt 7,3 százalékkal, 968 milliárd forintra mérséklődött. A bank mérlegfőösszege az idei első fél év végén 1828 milliárd forint volt, ami tízszázalékos éves csökkenés. A vezérigazgató-helyettes megjegyezte, hogy az MKB privátbanki eszközeinek összege az első fél évben elérte a 605,7 milliárd forintot, ezzel piaci részesedése 11,7 százalékot mutatott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.