Jelentős béremelés jön a Suzukinál

Nagy Kristóf
2020. 02. 26. 9:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átlagosan 12 százalékos béremelést hajt végre a Magyar Suzuki Zrt., míg a fizikai dolgozói körében az átlagbér 13,4 százalékkal növekszik idén január elsejéig visszamenőlegesen – közölte a Suzuki. A vállalat munkavállalói már márciustól az emelt összeget kapják, továbbá az év első két hónapjára is érvényes emelésből adódó, visszamenőleges összeget is jövő hónapban kapják kézhez a dolgozók. Emellett kéthavi bérnek megfelelő bónuszt is utal a vállalat az év során.

A közleményben a Suzuki felidézte: a gyár figyelembe veszi a munkaerőpiaci viszonyokat, ennek eredménye, hogy 2018-ban és 2019-ben összesen 30,5 százalékos béremelést hajtott végre a fizikai munkavállalók körében. A béreken felül versenyképes juttatási csomagot is kapnak a dolgozók, akiknek a szakmai továbblépésre is lehetőséget nyújt a vállalat. A Suzukinál nincs jelen szakszervezet, a vezetés az üzemi tanáccsal egyeztet.

Továbbra sincs egyezség ugyanakkor a győri Audinál. A cég munkavállalóit képviselő Audi Hungária Független Szakszervezet tegnapi közlése szerint a vállalat legutolsó ajánlatát nem fogadták el, így a képviselet új bérkövetelési csomagot adott át a munkáltatónak. Ebben jelentősen elmozdulnak az eredeti követelésektől, és két tétel már megegyezik a munkáltatói ajánlattal.

A képviselet a látványos mértékű elmozdulást azzal indokolta, a tárgyalóasztalnál kötött megállapodásban hisznek, az új bérköveteléssel az egyeztetéseket szeretnék előmozdítani. Az Audinál március végéig kell megállapodniuk a feleknek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.