Jelentős fejlesztések készültek el a Magyar Falu Program keretében

Több mint 42 millió forintos kormányzati támogatásban részesült a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajóbábony.

Forrás: MTI2020. 07. 07. 16:00
HUBAY György; SZILVA István; GYOPÁROS Alpár Ádám
Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelõs kormánybiztos (k), Hubay György, a térség fideszes országgyûlési képviselõje (b) és Szilva István (Fidesz-KDNP) polgármester (j) átadja a Magyar falu program keretében megvalósult fejlesztéseket Fotó: MTI/Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Falu Program keretein belül jelentős, több mint 42 millió forintos kormányzati támogatásban részesült a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajóbábony, a megújult létesítményeket kedden adta át Gyopáros Alpár kormánybiztos, Hubay György, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Szilva István (Fidesz-KDNP) polgármester.

A programban teljesen megújult egy csaknem 240 méteres útszakasz és kicserélték a polgármesteri hivatal teljes villamossági hálózatát. Jutott pénz járdarekonstrukcióra és a Szivárvány óvoda belső parkjának felújítására is, emellett az óvodát modern játszóeszközökkel is felszerelték.

Gyopáros Alpár elmondta: a Magyar Falu Programot 2018-ban hirdette meg a kormány, célja a kistelepülések elmúlt évtizedekben tapasztalt népességcsökkenésének megállítása, a helyben maradás, a helyi életminőség javítása, a települési fejlesztések támogatása.

Hubay György, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos és Szilva István polgármester
Fotó: MTI/Vajda János

A kormánybiztos kiemelten szólt a falusi csokról, az alsóbbrendű utak felújításáról, továbbá a kisebb léptékű falusi fejlesztések támogatásáról. Bejelentette: a Miniszterelnökség kedden közzétette a pályázatok eredményeit. Az önkormányzati tulajdonban lévő út- és hídépítés, illetve -felújítás, járdaépítés és -felújítás projekt keretében 718 pályázó tízmilliárd forint értékben kezdhet munkához.

Szólt arról is, hogy még lehet jelentkezni orvosi szolgálati lakások fejlesztésére, tanya- és falugondnoki autóbuszok beszerzésére, és a Falusi Civil Alap pályázatára is.

A Magyar Falu Program töretlenül folytatódik – hangoztatta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.